Раніше я була переконана, що приготувати справжній бульйон дуже складно. Мої експерименти зазвичай закінчувалися щось непевне з невиразним смаком, а м'ясо нагадувало підошву. Саме через це я обмежувалася напівфабрикатами, хоча завжди мріяла про справжню ароматну, золотаву та прозору страву, яку пропонують у рестораціях.
Прорив стався, після того як я випадково відкрила веб-сторінку
https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Ресурс вражав різноманіттям рецептів! Вивчаючи різноманітні рецепти, я знайшла той найголовніший — «Яловичий бульйон з овочевими галушками». Варто зазначити, що я зосередилася виключно на бульйоні, технологія приготування став для мене справжнім одкровенням.
Процес приготування виглядав так:
1. Як було зазначено з [я взяла яловичину на кістці — зупинила свій вибір на голяшці. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, так, щоб рідина повністю покривала шматок.
2. Нагрівала вміст на великому вогні. Обов'язково слід — видалити піну, що з'явився на поверхні. Колись я нехтувала цією процедурою, і страва не мала прозорості.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, так, щоб поверхня лише зрідка хвилювалася. Додала неочищену цибулину, корінь моркви, лавровий лист, чорний перець горошком і дрібок солі. Томила страву майже на три години, не знімаючи кришки.
4. Процідила готовий бульйон. Переді мною постав кришталево чистим, з красивим бурштиновим відтінком і неймовірним духом, від якого вся оселя наповнилася теплом.
Тепер я часто повертаюся до цього рецепту. Його використовую як базу для крем-супів та заправок, або ж частуванням самі по собі, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. Щоразу, коли знімаю пробу свого кулінарного шедевру, я думками повертаюся на той веб-ресурс, завдяки якому я пізнала магію ідеального бульйону.